iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ваня Коконова се изказа по повод на споровете в образователните институции

Ваня Коконова се изказа по повод на споровете в образователните институции  11_1415947862

Регионалният инспекторат по образованието – Перник е определил като недопустимо разрешаването на спорове и конфликти в образователните институции извън законосъобразните мерки и форми. Това решение е по отношение на конфликта между директора на ПМГ „Христо Смирненски” Елеонора Бойчева и учителката по английски език Петрана Методиева, възникнал в момента на връчване на заповедта за прекратяване на трудовия договор. Коментарите са на Ваня Коконова.

„Регионалният инспекторат по образованието – Перник извърши проверка в ПМГ „Христо Смирненски” във връзка с жалбата на Пенка Методиева – учител, и установи, че жалбоподателката е назначена на трудов договор със срок за изпитване, който е прекратен, съгласно условията, заложени в него. Спорът по законосъобразността на прекратяването на договора се решава по исков ред и компетентен да се произнесе по въпроса е съдът”, коментира Коконова.

По време на проверката са проведени работни срещи с учители от гимназията и е направена анкета сред учениците с цел получаване на информация относно екипната работа, като фактор за комплексен подход при обучението на учениците и уменията за водене на образователно-възпитателен процес в учебните часове.

Припомняме ви, че екшънът се е разиграл в сградата на природо-математическата гимназия „Христо Смирненски” . Агресивна преподавателка се нахвърлила с бой върху директора на учебното заведение Елеонора Бойчева. За срамното приключение говори целият град. В ролята на Рамбо се превъплътила учителката по английски език Петрана Методиева.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.