iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В учителските Оскари за 2014 г. участват и девет педагози от Пернишка област

В учителските Оскари за 2014 г. участват и девет педагози от Пернишка област 05_1400504181

В учителските Оскари за 2014 г. участват и девет педагози от Пернишка област.

Това са Емилия Цекина ОУ „Св. Иван Рилски”, Лили Иванова от ПМГ „Христо Смирненски”, Стойна Страшимирова от ПГТС „Арх. Йордан Миланов”, Калудка Щракова от ХІ ОУ, Антоанета Николова от VІІ ОУ, Даниела Кръстева от 12 ОУ в Перник, Валентин Варадинов от ПГОТ “Св. Иван Рилски”, Мария Николова от ТПГ “Н.Й.Вапцаров” в Радомир и Екатерина Борисова от радомирското ОУ “Христо Смирненски”. Те бяха удостоени с най-голямото отличие на просветното министерство – наградата „Неофит Рилски” за дългогодишна и успешна педагогическа работа. Официалната церемония, която направи учителите специални, се състоя в столичната резиденция “Лозенец”. Националната награда се връчва всяка година в навечерието на 24 май – Деня на българската култура и славянската писменост.

Емилия Цекина е преподавател по български език и литература и е сред най-дейните учители в едно от най-добрите училища в региона – ОУ „Св. Иван Рилски”. Сред призьорите са и още трима учители по БЕЛ – Мария Николова, която преподава в радомирската ТПГ “Никола Вапцаров” и е известна и като поетеса, и автор на учебно помагало, Антоанета Николова от VІІ ОУ и Валентин Варадинов от ПГОТ.

Лили Иванова пък е преподавател по немски език в легендарната Приридо-математическа гимназия в града, Стойна Страшимирова е учител по професионална подготовка в амбициозната строителна гимназия, Калудка Щракова е педагог по труд и техника в VІІ ОУ, Даниела Кръстева е старши детски учител в 12 ОУ.

306 педагози от цялата страна присъстваха на тържествената церемония в столицата. Там бе и началникът на Регионалния инспекторат по образование /РИО/ Ваня Коконова. РИО осигури транспорт на пернишките педагози, за да получат лично националния приз от министъра на образованието.

Всичките осем педагози от Пернишка област имат специална покана от президента Росен Плевнелиев за приема му, който той традиционно организира на 24 май.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.