iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В радомирско село организираха класна стая на открито

В радомирско село организираха класна стая на открито 04_1430117235

Класна стая на открито организираха от училището в радомирското село Извор, като под огромния кестен в двора разположиха маси и столове. На тях учениците проведоха учебни часове.

Първото занятие в новата класна стая съвсем естествено бе посветено на екологията. Ученици от пети до осми клас демонстрираха знания и умения свързани с познаване и опазване на планетата Земя. Запознаха съучениците си със защитени природни територии, редиха пъзели, минаваха лабиринти, решаваха екологични задачи.

Идеята и намерението на педагозите е класната стая на открито да се ползва ежедневно и децата да учат на открито сред природата. Същевременно в тях да се създават навици за полагане на грижи за околната среда – варосване на дръвчетата, засаждане на цветя и грижи за цветната градинка.

Екологичното възпитание на учениците е един от приоритетите в работата на ОУ „Иван Вазов“. В течение на няколко години педагози и ученици могат да се похвалят с множество реализирани дейности и спечелени награди. В училището бе въведено разделно сметосъбиране като учениците сами изработиха кошовете за това. Една от дейностите по интереси в рамките на проект „Подобряване качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес“ е свързана с екологията. Постиженията на учениците бяха оценени на национално ниво в конкурса „Училището- желана територия на ученика“.

Източник: mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.