iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В област Перник се закриват 10 паралелки с прием след завършен 7-ми клас

В област Перник се закриват 10 паралелки с прием след завършен 7-ми клас 07_1404217762

В област Перник се закриват 10 паралелки с прием след завършен 7-ми клас. Закриването е след първия етап на класирането, съобщиха от Регионалния инспекторат по образованието.

Под чертата са спортната паралелка в 5-то СОУ, една паралелка в СОУ – Радомир, двете заявени паралелки в Професионалната техническа гимназия „Юрий Гагарин” в Перник, една паралелка в Минната гимназия и една- в гимназията по металургия. По една паралелка пада и в Техническата професионална гимназия „Н. Вапцаров” в Радомир, в училището по селско стопанство в Брезник, в Професионалната гимназия по облекло и туризъм в Перник и в Професионалната гимназия по транспорт в Радомир. За някои от учебните заведения, закритите паралелки са единствените с прием на бъдещи осмокласници.

Така на територията на област Перник продължава записването в общо 24 паралелки. Шест от тях са в Езиковата гимназия, четири – в Природо-математическата гимназия, една профилирана с английски език в СОУ „Д-р Петър Берон”. Продължава приемът и в една паралелка в СОУ – Радомир, в четири специалности на Икономическата гимназия в Перник, две – в Професионалната гимназия по облекло и туризъм, три са паралелките в Професионалната гимназия по строителство и една – в Металургията. Ежегодно по около 50 ученици, завършили 7-ми клас, биват приемани и се записват за обучение в столични училища.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.