iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В Холандия вече ще може да се учи безплатно

В Холандия вече ще може да се учи безплатно 04_1427968717

Безплатно образование в Холандия ще могат да получат български студенти, като става дума за тези младежи, чиито родители получават под 7500 лева месечно. Те ще учат безплатно в страната на лалетата.

Това предвиждат бъдещи промени в холандското законодателство, съобщиха от консултантска агенция за образование в чужбина ЕДЛАНТА. Промените влизат в сила от 1 септември тази година. Те ще важат за студентите както в бакалавърските, така и в магистърски специалности, на възраст до 30 години.

Досега студентите от страни членки от ЕС имаха възможността да получат заем за следване в холандски ВУЗ, при условие, че работят легално поне 56 часа месечно и плащат редовно данъците си.

„Със сигурност тези промени в студентското финансиране ще повлияят благоприятно върху избора на онези българи, които искат да продължат образованието си в чужбина”, коментира консултантът Емил Петков.

Ако студентът отпадне от следването или не успее да завърши висше до 10 години, той трябва да върне парите. Освен това всички студенти в Холандия получават безплатна карта за ползване на обществения транспорт.

По данни от 2014 г. в Холандия има около 1600 български студенти, като България е четвъртата държава, която изпраща най-много желаещи за висше образование там.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.