iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Увеличават таксите за висше образование

Увеличават таксите за висше образование 03_1456989652

Годишната такса за специалностите „Право“ и „Международни отношения“ в редовно обучение във висшите учебни заведения се увеличават от 500 лв. до 739 лв., като скокът беше приет от Академическия съвет на Софийския университет. Увеличават се и годишните такси в още останалите 23 професионални направления, в които Софийският университет обучава студенти. Повишението е между 40 и 239 лв. за редовната форма на обучение и между 15 и 370 лв. за задочната форма. Най-голямо е увеличението на годишната такса за задочно обучение в професионално направление „Педагогика“ - от 115 на 485 лв.

Новите тарифи се отнасят единствено за новоприети студенти и няма да важат за действащите курсисти, които са започнали обучението си преди учебната 2016-2017 г. Факултетът по медицина и Факултетът по химия и фармация не предлагат увеличаване на годишните такси за обучение на студенти и през следващата учебна година те ще се запазят в същия размер от 925 лева за специалностите „Медицина“ и „Фармация“ и 720 лв. за специалностите в професионално направление „Здравни грижи“.

Таксата за кандидатстване в Софийския университет се запазва на нивото от миналата учебна година – 30 лв. Студентските такси в СУ не са увеличавани от 2008 година.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.