iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Университетът в Перник вече няма да е член на Съвета на ректорите

Университетът в Перник вече няма да е член на Съвета на ректорите 12_1418804088

Европейският политехнически университет в Перник вече няма да бъде член в Съвета на ректорите.

В декларация до медиите се казва, че решението на Академичния съвет е „провокирано от поредната злонамерена и задкулисна кампания, целяща да омаловажи борбата на ЕПУ за защита на законността във висшето образование от действия на определени лица, желаещи да го закрият”.

Според ректора на университета в Перник проф. Иван Петков, този път в манипулацията бил използван Съветът на ректорите в България.

Поводът за декларацията е, че от името на Съвета на ректорите, но без да е проведено заседание, на 8 октомври 2014 година е изпратено писмо до Европейската асоциация за осигуряване на качеството във висшето образование в Брюксел, в което се съдържали твърдения, насочени срещу Европейския политехнически университет. Ректорът проф. Иван Петков не е бил канен или информиран за това заседание.

От университета в Перник са убедени, че много от ректорите не са участвали и не биха подкрепили предложения текст. Декларацията е адресирана до Съвета на ректорите в България и с копия до премиера и министъра на образованието и науката.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.