iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


„Учителят, който ме вдъхновява” е Пенка Иванова

„Учителят, който ме вдъхновява” е Пенка Иванова 06_1434519228

Пенка Иванова грабна призовото място в конкурса „Учителят, който ме вдъхновява”. Той беше организиран за трета поредна година от Консултативния съвет за младежка политика /КСМП/, финансиран от Община Перник.

Голямата награда бе лично връчена от кмета на община Перник Иван Иванов. На официалната церемония присъства председателят на Съюза на българските учители /СБУ/ Янка Такева, заместник-кметът Румяна Гьорева, директори на училища и учители.

Пенка Иванова е преподавател по история и география в ОУ „Св. Иван Рилски”. Тя е и бивша възпитаничка на учебното заведение.

Второто място бе определено за учителите – Валя Цветкова, от ПТГ „Мария Кюри”, Николина Лозанова и Емилия Цекина от ОУ „Св. Иван Рилски”.

В тазгодишния конкурс са получени над 100 писма, от които са номинирани 84 учители – от 14 училища, сподели председателят на Консултативния съвет Юлия Андонова.

„Младите хора винаги ни впечатляват с един особен творчески заряд, носят в себе си оптимизъм и ни вълнуват с идеи, затова ние от община Перник винаги сме ги подкрепял, подкрепяме и ще ги подкрепяме”. С тези думи се обърна към присъстващите в залата кметът Иван Иванов.

Той не скри, че е похвална инициативата на Консултативния съвет за младежка политика, който за трета година търси и намира съвременните будители на нашето общество.

„Чест е човек да поеме такава отговорност за бъдещето, защото няма по-искрено съпреживяване от личното участие. И аз ви се прекланям заради нелеката кауза, с която сте се заели – да градите личности, от които се нуждае нашето общество и нашият град, сподели кметът Иван Иванов.

Специални поздрави към КСМП и учителите отправи и председателят на СБУ Янка Такева.

„Учителите са тези, които полагат най-значимия обществено полезен труд. Това са хората, които градят бъдещето на една нация”, заяви Такева.

В края на срещата бе организирана и томбола с учениците, които са номинирали своите преподаватели. В нея бе изтеглена Никита Христова, възпитаничка на 13-то основно училище. За награда тя ще получи колело от Община Перник.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.