iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Учителите с повишение на заплатите

Учителите с повишение на заплатите 04_1364913991

Над 650 лева е средната работна заплата на учителите в Пернишка област. Увеличението на заплатите ще бъде между 40 и 50 лева.договореното увеличение на учителските възнаграждения. Преговорите за завишението с не по-малко от 8 процента е финализирано с подписването на анекс към Колективния трудов договор на 14 февруари 2013 година на национално ниво. Перник бе най-бърз с техническата част по подписването на всички необходими документи и това е причината от 1 март учителите тук да получат допълнително средства към възнагражденията си със задна дата, считано от 1 януари 2013-та, уточни началникът на РИО Ваня Коконова, цитирана от gradski.org.
В резултат на това в над 90 процента от учебните заведения ще има скок в учителските заплати. Завишението идва от увеличения единен разходен стандарт за издръжката на един ученик, който е 1 335 лева за тази година. В сравнение с миналата година той е завишен с 83 лева или 6,63 процента.
Няма случай, в който да няма увеличение в педагогическите възнаграждения, заяви Коконова. 2-3 са училищата в областта, които ще дадат по-малък процент на педагозите си и това е заради по-ниския брой на учениците. Има обаче и учебни заведения, в които скокът към заплатата ще бъде между 10 и 12 на сто.
Източник: gradski.org

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.