iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Учителите няма да могат да се срещат с издатели

Учителите няма да могат да се срещат с издатели 06_1466512936

Министерството на образованието и науката изпрати писмо до всички регионални инспекторати, в което се напомня, че в момента тече първият етап по оценяване и одобряване на 8 проекта на учебници по история и цивилизации за V клас, като на този етап комисия, в която влизат и учители, оценява съдържанието, графичния дизайн и полиграфическото изпълнение на внесените проекти, за да прецени кои от тях съответстват на изискванията на учебната програма.

В тази връзка инспекторатите не бива да допускат участие на учители и директори в срещи, организирани от издателства за представяне на проектите. Също така се препоръчва директорите на училищата да предупредят учителите, които ще преподават история и цивилизации през следващата учебна година, да не се включват в инициативи на кандидатстващите издателства, преди да са упражнили правото и задължението си да участват във втория етап на процедурата – оценяване на пригодността на учебниците за прилагане в училище.

Целта на изпратеното от МОН писмо е конкурсът за учебници да бъде проведен по установения от закона ред и да се избегне евентуалното компрометиране на оценяването.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.