iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Училищата в Перник ще получат помощ от "Сдружение Азбукари"

Училищата в Перник ще получат помощ от "Сдружение Азбукари" 09_1410852355

В помощ на училищата в Перник ще бъде "Сдружение Азбукари". Тази организация ще изпрати иновативни карти на България. На първия учебен ден вчера всички първолаци в столичното 142-ро ОУ училище получиха подъръци и иновативната карта от "Сдружение Азбукари".

В рамките на празничната церемония бе подкрепена инициативата на „Сдружение Азбукари” - „Обичай Родината”, която ще предостави пъстри образователни карти на България в кабинетите на столичните общински училища.

Целта на проекта е да се насърчи любознателността на децата в основните училища с модерен образователен подход, съставен от 11 различни теми. Учениците ще се запознаят с природните богатства, флората, фауната, културно-историческите забележителности, църквите, манастирите, фолклора, древните съкровища и др.

Детската карта с размер 140/100 см. съдържа 500 цветни илюстрации, а всички рисунки в нея са създадени от ръката на художник в продължение на повече от 1 година творчески усилия.

Столичните училища ще са първите, които ще получат образователната карта с началото на новата учебна година, а поетапно ценното помагало ще бъде разпространено в 28-те области на страната.

"3500 бройки карти ще бъдат раздадени, проектът е финансиран от една от най-големите компании за интернет търговия. Целта на образователния проект е децата да знаят, какво е характерно за България.

Картата е правена с желание и затова е толкова красива. Тя е съобразена с учебната програма, така че и за учителите и родителите ще бъде полезна", заяви Цвета Кирилова, председател на "Сдружение Азбукари".

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.