iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Училища и детски градини на съд заради неплатена такса смет

Училища и детски градини на съд заради неплатена такса смет сн. pernikdnes.com

Вчера на извънредната сесия общинските съветници решиха да опростят дължимите от учебните заведения пари за такса смет. Кметът Росица Янакиева  обаче обясни, че решението е неправомерно, защото местната наредба не предвижда процедура за освобождаването на юридически лица от тази такса и съветниците  не могат да вземат такова решение. И така таксата, която дължат училища, детски градини и звена от системата на народната просвета към Община Перник за 2012 г. ще отиде в съда. 

Любомир Жотев от ГЕРБ припомни, че и миналата година е имало такова решение, което не е било обжалвано в съда, но Янакиева опонира, че сега е в действие нова наредба, приета на 20.12.2011г. Жотев припомни, че в постоянните комисии в присъствието на учители и директори всички са гласували за освобождаването от таксата, а сега са на противно мнение.

Съветниците потвърдиха решенията си и за освобождаване от същата такса на Профилакториума и на част от нея за многопрофилната болница, а кметът заяви, че и двете решения също ще бъдат обжалвани пред съда. Всеки момент ще стане факт съдебно решение, което отменя искано от съветниците освобождаване от част от таксата смет, дължима от многопрофилната  болница за 2011г.

Информация: gradski.org

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.