iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Училища "Европа" разясняват как учениците да се подготвят за "Кеймбридж"

Училища "Европа" разясняват как учениците да се подготвят за "Кеймбридж"

Днес родителите на пернишките деца слушаха лекция как техните деца да се подготвят за кандидатстване в „Кеймбридж“. Срещата в училища „Европа“ протече при доста голям интерес в присъствието на ръководители от централният офис в столицата. Инициативата бе под наслов “Подгответе вашите деца за успешно бъдеще” и на нея присъстваха освен многото родители и ученици и директорът на клона на “Европа” в Перник Албена Дамянова.

“От 2 години училища “Европа” са оторизиран изпитен център на университета в Кеймбридж” заяви Боян Савчев ръководител на изпитния център. Децата трябва да се подготвят от малки да се явяват на изпит и това правим при нас в училища “Европа”. Това е едно умение и тъй като има известно притеснение когато на  човек му предстои изпит, най-малките са най-уязвими, за това за тях сме подготвили забавни и интересни изпитни тестове. Нивата при тях са три и са градирани, за да може да се получи една обща картина , какво умее детето.  Основните умения които се проверяват са: слушане, говорене, четене и писане, като всеки един от компонентите са около 20 мин. Така изпита се извършва за около час и двадесет минути.

Различното при оценяването са получаването на “щитчета”, а не оценки.Това важи за полаганите изпити при най-малките деца до 12 год. Така всяко дете получава различен на брой щитчета, в зависимост от знанията, които е получило. Това само по себе си гарантира взимането на сертификат съответстващ на общата европейска езикова рамка на всяко дете явило се на изпит.

“Децата ни са сред най-добрите в света, което ги нарежда на престижното 4 и 6 ниво в света”, заяви още Савчев.

Университета  Кеймбридж е познаваем навсякъде по света, за това вземането на сертификат е от основна значение за нашите деца и за бъдещото им развитие като личности, допълни още Боян Савчев.

Информация:mirogled.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.