iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Учениците в Строителния в Перник ще се чекират с магнитни карти

Учениците в Строителния в Перник ще се чекират с магнитни карти 09_1442559991

Строителната гимназия в Перник въвежда електронен пропусквателен режим за учениците заради отсъствията от час, като учениците ще се чекират с магнитни карти, досущ като работници вав фирма. Така по електронен път ще се отчита точно кога са влезли и кога са напуснали училището учениците и в колко учебни часа са присъствали.

Освен това, след началото на учебният час родителите ще бъдат уведомявани онлайн за отсъствията на своите деца.

Подобна практика вече има в някоко софиаски училища, но за Перник Строитения е първото училище, което въвежда електронен контрол.

"В случая няма да търсим санкция и отговорност, а помощ и подкрепа, както от ученика, така и от родителите. Те да разберат колко е важно техните деца да бъдат в училище от една страна за здравето и сигурността им, а от друга - за усвояване на знания", коментира директора на гимназията Самуил Шейнин.

За да се осъществи идеята в момента се чака становище от Пожарната.

За тази година в строителната гимназия са направени 16 новоподобрения, каза още пред камерата на ТВ Кракра директорът Самуил Шейнин.

Парадният вход е по-различен, дворът е пипнат, вратите на учебните кабинети са подновени, закупено е ново обзавеждане, продължава работа по новата парна инсталация, което ще подсигури на учениците добро отопление през зимата.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.