iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Учениците от професионалната гимназия по икономика доказаха предприемачески умения

Учениците от професионалната гимназия по икономика доказаха предприемачески умения 05_1400054005

Ва XVII Международен панаир на учебно-тренировъчните фирми „ТФ ФЕСТ 2014 Млад предприемач, учениците от професионалната гимназия по икономика /ПГИ/ доказаха предприемачески умения. Гимназията беше единствената, която участва на фестивала. Събитието се проведе в 6-та палата на Панаирното градче в гр. Пловдив.

Всички участници си тръгнаха с пълна стипендия за първи семестър за обучение от Европейския колеж по икономика и управление – гр. Пловдив и със сертификати за участие.

Икономиката достойно представи три учебни предприятия сред много ученически и студентски фирми от България, Румъния, Сърбия, Черна гора и Люксембург.

Младежи от ХІ „б” клас от специалността “Застрахователно и осигурително дело“ презентираха дейността на фирмата „Диамантино“ ООД с предмет на дейност търговия на дребно с бижута и часовници. Друга част от ХІ „б” представи дружеството „Торбалан“ ООД и работата му, свързана с търговия на дребно с торбички, календари и билбордове. Учениците от ХІ „д” клас от специалността „Икономика и мениджмънт“ пък презентираха туроператорската агенция „Атлас-тур“ ООД.

За естетичното аранжиране на щандовете си учениците бяха изработили предварително много рекламни материали, а за представянето на фирмите си – каталози, презентации и уеб-сайтове. Събитието даде възможност на младите предприемачи да се срещнат с търговски партньори от други фирми, да сключват сделки, да работят в екип и на практика да докажат предприемаческите си умения. Срещите и контактите с чуждестранните гости бяха поле за изява на чуждоезиковите им познания.

Удовлетворението от свършената работа за единайсетокласниците от ПГИ е голямо, които се завърнаха с изключително много позитивни впечатления и създадени нови приятелства.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.