iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ученици в Перник получиха награди от математическо състезание

Ученици в Перник получиха награди от математическо състезание 12_1481354020

113 ученици в Перник бяха удостоени с награди след отлично представяне в престижното математическо състезание „Михаил Сотиров“, като призовете на победителите бяха връчени от кмета д-р Вяра Церовска и заместник-кметовете Севделина Ковачева и Денислав Захариев, както и от началника на Регионалното управление на образованието Ваня Коконова. Това стана на тържествена церемония в ОУ „Св. Иван Рилски“, където бъдещите математици бяха приветствани за успеха и получиха заслужените си медали и грамоти.

В тазгодишното математическо състезание са решавали задачи 294 ученици от 2-ри до 12-ти клас. Те са възпитаници на 16 училища сред тях има и представители на Втора английска гимназия в столицата.

Директорът на ОУ „Св. Иван Рилски„ Бойко Свиленов приветства гостите и всички участници и сподели, че за него е гордост учебното заведение да бъде за поредна година домакин на състезанието.

Своите вълнения не скри и съпругата на прочутия математик Михаил Сотиров-Гюрга Китанова.“Много съм щастлива, че се прави нещо, което издига нивото на математиката в нашата област“, посочи Китанова.

Организаторката на състезанието Катя Сабадошева сподели, че за четвърта поредна година се вълнува да приветства участниците в състезанието и пожела на младите математици: „С ум и сърце , и с молив в ръката винаги да бъдете около математиката, защото светът е математика“.

„От матурите през тази учебна година в топ 10 с отлични резултати по математика се класира Професионалната гимназия по икономика - нещо, което не се е случвало досега“, каза за успеха Ваня Коконова. Тя уточни, че семейството на г-н Сотиров е изпратило необходимите документи, с които да се кандидатства в МОН догодина, за да може състезанието да стане национално.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.