iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ученици са класирани на трето място в проект

Ученици са класирани на трето място в проект 06_1434460532

Деца от Десето основно училище „Алеко Константинов" Перник – ученици от 3 А и 4 Б клас са класирани на трето място в своята възрастова група на националния конкурс „Проектът на нашия клас- за живот без тютюн", като ръководител на учениците е Илиана Самуилова.

Проектът е със заглавие „Превенция на тютюнопушенето".

Общо над 17 800 ученика на България от 2008 г. до днес изпълняват проекти за среда без тютюнев дим в рамките на Националния ученически конкурс „Проектът на нашия клас – за живот без тютюн", съобщават от пресцентъра на Министерството на здравеопазването. Конкурсът се осъществява за седма година по инициатива на Министерството на здравеопазването, в партньорство с Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта, Министерство на културата и Представителството на Европейската комисия в България.

През учебната 2014/2015 г. стартира изпълнението на 57 проекта, като в категорията от 1-ви до 4-ти клас - 10 проекта с участието на 425 ученика, от 5-ти до 8-ми клас – 30 проекта с участието на 1 120 ученика и от 9-ти до 12-ти клас – 17 проекта с участието на 546 ученика. Учениците демонстрираха заедно с техните учители, ефектите на тютюнопушенето върху тяхното здраве чрез драматизации, спортни прояви, ролеви игри, дебати и дискусии, сътрудничество и работа в екип, чрез изработване на собствени сайтове и общуване в интернет мрежи. Общият брой проекти, които успяха да финализират успешно, със 100% ученици-непушачи са 36 от които в категорията за 1-ви до 4-ти клас - 7 проекта с участието на 325 ученика, от 5-ти до 8-ми клас – 19 проекта с участието на 920 ученика и от 9-ти до 12-ти клас – 10 проекта с 370 ученика.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.