iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ученици от Перник участваха в „Мениджър за един ден”

Ученици от Перник участваха в „Мениджър за един ден” 11_1479740382

Ученици от 11-ти и 12-ти клас на Природо-математическата гимназия „Христо Смирненски” заеха ръководните постове в държавната институция, като те бяха посрещнати от своите ментори на организирана оперативка в началото на работния ден. Д-р Александров ги приветства и изрази своето задоволство от това, че все повече младежи се интересуват от обществено значими въпроси. Той подчерта и важността на доброто професионално ориентиране в последните години на средното образование - „ Трябва хубаво да си помислите с какво искате да се занимавате в бъдеще и да се насочите към висшето учебно заведение, което ще ви даде точно тези знания, от които се нуждаете”.
Михаил Григоров бе областен управител за един ден. Той сподели, че иска да продължи своето образование в някоя от двете насоки – архитектура или медицина. След като отстъпи стола си, д-р Александров, му представи отговорностите и ангажиментите на тази позиция и сподели личен опит с младия си колега.

Съученичката на Мишо, Меги Димитрова, пък се запозна със задълженията на заместник областния управител, Илиян Огнянов с тези на главния секретар, а Полина Савова и Габриела Савова бяха за ден директори на двете дирекции в областната администрация.

Младежите бяха придружени от директора на ПМГ „Христо Смирненски” Емилия Грозданова, която благодари на д-р Александров за възможността тези млади и отговорни деца да видят отблизо работата на администрацията.

В края на работния ден д-р Александров връчи сертификати за участие и постижение на всеки един от младите колеги и заяви, че винаги са добре дошли в кабинета му.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.