iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ученичка от Стара Загора спечели Националната олимпиада по философия

Ученичка от Стара Загора спечели Националната олимпиада по философия 03_1459409718

Старозагорска ученичка стана лауреат на Националната олимпиада по философия, като дванадесетокласничката Леда Драгиева от ГПЧЕ "Ромен Ролан" - Стара Загора стана лауреат на Националната олимпиада по философия. Състезанието се проведе в края на миналата седмица в Перник. Ученичката от 12 "ж" клас споделя, че участва за трета година. Този път тя завършва на 9-то място.

Преди да се класира за Националната надпревара Леда преминава през общинско и областно състезание "Двата кръга включват само есе върху избран философски цитат. На национално ниво към него се прибавя и тест за обща философска култура", разказа тя в студиото на Радио Стара Загора.

"Цитатите бяха разнообразни и предлагаха широко поле за демонстрация на уменията за анализ и критика на чужд текст, но и за оригиналност и създаване на авторско творчество. Избрах да пиша по мисълта на немския философ Гадамер: "Чарът на играта, привличането, което тя упражнява, се състои именно в това, че играта господства над играча", сподели Леда Драгиева.

"Останах доволна от есето си, дори смятам, че е най-доброто, което до този момент съм писала. Още по-щастлива се почувствах на следващия ден по време на награждаването, когато името ми се появи сред лауреатските места, въпреки силната конкуренция", каза Леда.

Източник: bnr.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.