iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Учебниците за първи и пети клас спират реформите в образованието

Учебниците за първи и пети клас спират реформите в образованието 04_1459614131

Министърът на образованието и науката Меглена Кунева заяви, че ако законът за предучилищното и училищното образование се отложи с една година заради ситуацията с учебниците за първи и пети клас, се отлагат и всички останали аспекти на реформата. Министърът каза това пред учители на първи и пети клас от областите Пловдив, Пазарджик и Смолян по време на дискусия за промените, произтичащи от закона, съобщиха от министерството.

Това ще доведе до отлагането на квалификациите за учителите, и за допълнителните обезщетения за пенсиониране, които са предвидени в закона, е допълнила тя.

Законът, който влиза в сила от август, ще се приложи през нови учебни програми за първи и пети клас от следващата учебна година. Кунева е била категорична, че Министерството ще застане плътно зад учителите и ще им окаже подкрепа на всяка крачка от прилагането на закона.

Експерти от МОН ще тръгнат на обиколки из цялата страна за организиране на обучения. Планират се също обучения на експертите от регионалните инспекторати по образованието за прилагане на новия образователен пакет - стандарти и учебни програми.

„До края на юни ще има обучения на учителите в I и в V клас. Разработваме и ще отпечатаме насоки за прилагане на новия образователен пакет“, е посочила още Меглена Кунева.

По време на посещението си в Пловдив тя е посетила и високотехнологичния център на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски".

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

16-Април-2016

17-Април-2015

16-Април-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.