iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Трябва да се бръкнем с между 60 лв. и 80 лв. за учебници за горен курс

Трябва да се бръкнем с между 60 лв. и 80 лв. за учебници за горен курс 09_1442223743

Един учебник за горен курс е на средна цена между 10 и 12 лв., като сметката показва, че за една учебна година учебниците излизат между 60 и 80 лв. Това изчислиха от издателство.

Учебниците от 1-ви до 7-ми клас се раздават безплатно във всички български училища. През последните 2-3 години цените на учебниците не са се увеличили.

„Голямото пазаруване на учебници вече започна. Родители и деца идват със списъци. Вероятно вече в училищата са закачени списъци с учебниците, по които те ще учат през новата учебна година. Децата са различни, учебниците още са едни и същи. Очакваме да бъде приет новият закон за образованието, в следствие на което евентуално ще има и нови програми за учебници”, отбеляза Преживиловска. Тя поясни, че все още е рано да се каже кои учебници се търсят най-много, но като цяло има търсене. „Няма случаи, при които родителите да решат да купят втори учебник, различен от избрания от учителя, за сравнение в съдържанието. Учителят избира по кой учебник да учи детето и родителят купува точно този учебник”, казва експертът. По-скоро родителите имат практика да купуват допълнителни помагала на други издателства за самостоятелна работа на децата вкъщи. Родителите на децата от 1-ви до 4-ти клас, пък се оказва, че са най-активни в покупката на помощна литература.

Източник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.