iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


ТПГ "Мария Кюри" с нов дом

Перник: Откриването на новата сграда на ТПГ Мария Кюри

С решение на Общинския съвет в Перник от 2011г, гимназията получи възможността да се пренесе в сградата на Четвърта гимназия в кв."Изток" след приключване на реализирането на проект по програма „Енергийна ефективност", спечелен от Община Перник. След реализирането на този проект сградата на Четвърта гимназия бе изцяло реновирана и придоби наистина съвременен вид. 
В приветствието си към присъстващите на тържеството, директорът на ТПГ"М. Кюри"- Недялка Илиева благодари на всички, които са дали своя принос затова днес преподавателите и възпитаниците на гимназията да се радват на тази обновена съвременна сграда, която предоставя идеални условия за провеждането на учебно- образователен процес на високо ниво. „Изминатият път беше много трънлив, но гимназия „М. Кюри" получи своя заслужен шанс. За да се случи всичко това бяхме свидетели на нещо изключително. Институциите, от които зависеше разрешаването на въпроса със сградата ни - народен представител, МОМН и община Перник, проявиха изключително разбиране. В резултат целта беше една, а грижата за образованието беше приоритет за всички и успешният край беше предвидим. Във времето се включиха и много наши съмишленици и приятели, чиято помощ беше безценна за нас и най-важното- навременна.
Благодарна съм на всички", заяви Недялка Илиева, цитирана от pernikmedia.net
След официалната част присъстващите на тържеството имаха възможността да разгледат класните стаи, кабинети и зали, в които учениците на ТПГ"М. Кюри" имат щастието да се учат. Всички, които разгледаха просторната сграда, в която се помещава вече гимназията искрено завидяха на условията, които тя предоставя на учениците. 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.