iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Тест ориентира учениците в коя професия да работят

Тест ориентира учениците в коя професия да работят 12_1418824765

Ученици от 10-и и 11-и клас откриха в коя професия ще са най-добри. Това се случи благодарение на специален тест, изработен от JobTiger.

„Над 6000 ученици от 28 училища от София, Видин, Пазарджик, Велико Търново, Ловеч, Сливен, Шумен и Хасково се включиха в тазгодишното издание на кампанията Trends of Tomorrow, която се среща с ученици от цялата страна, за да ги подпомогне в професионалното ориентиране”, съобщиха от компанията.

По думите им за кампанията бил изготвен специален тест за кариерно развитие, който показал коя е силната страна на всеки ученик.

„Според този модел хората се стремят към такава среда, която отговаря на тяхната личност и им дава възможност да изразят най-пълноценно своите способности, умения, интереси, ценности и желани роли”, допълват психолози.

Според теста „Коя е моята кариера“ най-често срещаните типове хора са реалистичен и социален, а най-подходящите за тях професии са инженери, архитекти, пожарникари, полицаи, магистрати, следователи, пилоти, шофьори, зидари, водопроводчици и т.н.

Социалният тип пък би бил най-добър в областта на образованието, медицината, социалните дейности, ресторантьорството и хотелиерството.

Най-рядко се срещат хора традиционалисти, които биха били блестящи като счетоводители, финансисти, финансови анализатори, секретари и др.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.