iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Създават четири работни групи между България и САЩ

Създават четири работни групи между България и САЩ 03_1426841081

Между България и САЩ ще има четири работни групи, като в тях ще се обсъждат въпроси, свързани с енергетиката, сигурността и отбраната, върховенството на закона и образованието.

Учредителната среща се състоя вчера във външното министерство. В нея участваха външният министър Даниел Митов и щатският посланик Марси Рийс.

Сформирането на работните групи беше договорено по време на посещението на държавния секретар на САЩ у нас Джон Кери. Тогава той подчерта, че България трябва да засили усилията си за върховенството на закона и за пресичане на корупцията. Работната група ще обсъди как да се увеличат броят на младежите, които могат да се възползват от обменната обучителна програма "Кенеди Лугар", както и по програмата "Фулбрайт". Засега най-малко яснота има около работата на групата за отбрана и сигурност. Не е ясно дали е повдигнат въпросът за придобиване на изтребители F-16 на политическа цена.

"Изразяваме надежда за плодотворен и продължаващ стратегически диалог, който ще задълбочи и обогати партньорските и приятелски отношения между САЩ и България. Министерството на външните работи на България и посолството на САЩ своевременно ще уведомяват медиите и обществеността за постиженията на работните групи през идните месеци", се казва в съобщението за проведената среща.

Източник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.