iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Столичния инспекторат и Общинския инспекторат в Перник обмениха опит

Столичния инспекторат и Общинския инспекторат в Перник обмениха опит 08_1470549012

Представители на Столичния инспекторат и служители на Общинския инспекторат в Перник обмениха опит и добри практики в рамките на втора работна среща, като тя бе организирана по покана на кмета Вяра Церовска, която прие специалистите в кабинета си и бяха поставени основните задачи и приоритети, по които ще работят двете институции. По-късно ресорният заместник-кмет в община Перник Йордан Павлов заедно с ръководителите и служителите на двата Инспектората обсъдиха тънкостите при работа и практиките в различните направления , с които могат да си взаимодействат.

„Столичани са от водещите структури на общинските инспекторати в цялата страна. Колеги от всички градове ги ползват за съвети и мнения. Ние ще търсим взаимодействие, ще видим техния опит и документи, с които работят, ще се запознаем с електронния регистър, който са направили, ще хванем и тънкостите при писане на актове, за да могат да издържат в съда”, коментира шефът на Общинския инспекторат в Перник Георги Стоянов.

Ръководителят на Столичния инспекторат пък Веска Георгиева, която е начело на институцията вече 9 години, заяви категорично, че служителите трябва да имат нужната увереност и да спазват закона, за да контролират някого. „Пред закона всички са равни, не правим компромиси, когато санкционираме. Задължително държим и на специализираните обучения и квалификация на служителите. По този начин има израстване и по-качествена работа”, посочи Веска Георгиева.

Специалистите обсъждаха условията и реда за търговската дейност на публично общинска собственост , проблеми, свързани с контрола по паркирането върху зелени площи, тротоари и паркове. По време на разговора бяха обсъдени чисто технически въпроси, свързани със санкционната дейност и организирането на проверки на домашни любимци.

Столичният инспекторат организира и информационни кампании, в които запознават гражданите с правата и задълженията им.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.