iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Стипендиите на учениците ще надхвърлят 185 хил. лв.

Стипендиите на учениците ще надхвърлят 185 хил. лв. 03_1427264374

Отпускат над 185 хил. лв. за стипендии на учениците от общинските училища и държавните школа към министерството на образованието.

Това предвижда проект на постановление на просветното ведомство, публикуван за обществено обсъждане. Допълнителните средства ще бъдат разпределени за новоотпуснати в последните месеци стипендии, както и за такива, чието изплащане е започнало през 2014 г. и продължава и през настоящата година, става ясно от доклад на министър Тодор Танев. Решението за отпускането на допълнителните средства трябва да бъде одобрено от правителството. Досега за програмата за подпомагане на даровити деца са осигурени над 1 млн. лв.

ГЕРБ и "Подкрепа" се договориха да обсъждат всички "притеснителни" законови промени и да работят за социален диалог с депутатите и с изпълнителната власт. Това е първата среща на новото ръководство на синдиката с партията. На срещата са били обсъдени в детайли промените, които се подготвят в законите за енергетиката, за предучилищното и училищното образование, както и пенсионната реформа. По тях има много спорни моменти, с които синдикатите не са съгласни, но не бе съобщено дали двете страни са се споразумели за конкретни промени в текстовете. От ГЕРБ твърдят, че са отворени винаги за диалог. Синдикатите може да внасят чрез депутати своите предложения за промени.

Източник: segabg.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.