iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Шесто училище с новоназначен директор

Шесто училище с новоназначен директор 08_1375903303

Адриана Ольова е новоназначения директор на  шесто СОУ „Свети Свети Кирил и Методий“ в Перник. Тя ще ръководи училището до провеждането на конкурс за титуляр. Преди това близо четири години мястото бе заето от Илика Мирчева. По думите на Ольова в учебното заведение ще
има паралелка 9-ти клас за учебната 2013/2014 година. „Доскоро имаше сериозни опасения, че това няма да се случи и няма да бъде сформирана паралелка. След като обаче се заехме с класните ръководители вече има 16 деца записани, които ще завършат средното си образование в това училище, уточни Ольова и допълни, че са необходими още двама ученици за паралелката, която ще бъде непрофилирана.

32 деца пък са се записали в двете паралелки на първокласниците. Догодина Ольова иска да въведе в паралелката в девети клас и специалност, която да бъде напълно нова за региона и учащите да придобиват знания и квалификация по нея именно в шесто училище.
„ Освен приема има и още два  сериозни проблема, с които трябва да се преборя. Това е лошото състояние на материалната база и огромните дългове към „Топлофикация Перник”, уточни Ольова.

в-к Съперник
снимка: https://www.facebook.com/pages/V%D0%86-%D0%A1%D0%9E%D0%A3-%D0%A1%D0%B2-%...

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.