iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще плащат над 3000 лв. на учителка за шамар

Ще плащат над 3000 лв. на учителка за шамар 11_1478932747

3 300 лева обезщетение ще плати на учителката ни сини си, хулигантстваща майка, шамаросвала преподавателката в училището, където учи детето й.

Районният съд в Разград реши 47 годишната Шехризаде Хасанова да обезщети преподавателката по български език Румана Мартинова, задето малтретирала и унижавала на работното й място.

Скандалът се разрази през март тази година в коридора на основно училище „Никола Икономов" в града. Там разгневената майка се нахвърлила върху учителката, защото била взела хилката за тенис на сина й. Петокласникът бил наказан, защото играел с топчето в час. Според майката санкцията пречела на подготовката на момчето за състезателен турнир и освен това била много скъпа.

Наказателното преследване установи, че Мартинова е пострадала и осъди майката на 1 година условно. Учителката от своя страна цзаведе граждански иск за претърпени страдания. Стана ясно, че преподавателката се е пенсионирала преждевременно, защото й било неудобно от колегите и учениците, свидетели на нейното публично унижение.

Източник: standartnews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.