iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ще оправят тоалетните в училищата

Ще оправят тоалетните в училищата 03_1458462051

Всяко българско училище ще може да кандидатства и да получи до 13 000 лв. за адаптиране и изграждане на два санитарни възела – един за лица с увреждания и един с до три клетки за общо ползване, като това е предвидено в програмата „Достъпно и сигурно училище“. Общото финансиране на тоалетнитте възлиза на 2 000 000 лв., а парите ще бъдат осигурени в бюджета на Министерството на образованието за тази година.

Броят на децата и учениците със специални образователни потребности в страната е 18 296 през учебната 2015/2016 година, от тях с физически увреждания – 1332, като общият брой деца и ученици със специални образователни потребности в държавните училища е 4164.

За цялостно проектиране и изграждане на система за контрол на достъпа, сигнално-известителна система и система, осигуряваща наблюдение и запис чрез изнесено видеонаблюдение в специализиран център, ще бъдат давани до 30 000 лв. Система, осигуряваща само наблюдение и запис чрез изнесено видеонаблюдение, ще се финансира с до 12 500 лв.

По програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“ са предвидени 5 200 000 лв. Средствата се разпределят за закупуване уреди, прибори, пособия, стъклария, реактиви и други консумативи за изпълнение на практическите дейности по всяка от трите части на учебната програма по човекът и природата за V клас. За „Оптимизация на училищната мрежа“ са предвидени 24 860 000 лв.

Източник: trud.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.