iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Родители напират да запишат децата си в 119-то СОУ

Родители напират да запишат децата си в 119-то СОУ 04_1427969232

През нощта родители на бъдещи първолаци в столицата извиха опашки, за да подадат молба за записване на децата си в 119-о СОУ „Академик Михаил Арнаудов“.

Майки и татковци застанали на пост пред школото от 2,30 ч. през нощта. Те направили списък и така в 7 ч. сутринта вече в него имало записано около 50 имена, разказа пред „Монитор“ директорът на школото Диян Стаматов. Той допълни, че през деня записването било активно, но спокойно.

Редът на подаване на декларация няма значение за класирането за първи клас, защото децата се отсяват по критерии, определени от самото училище. В някои случаи той може да окаже влияние при равен брой точки. В някои училища записването в първи клас започна още през февруари. Крайният срок за подаване на документи е 29 май. Имената на приетите на първо класиране деца ще станат ясни на 3 юни. Само в първия ден на записването на първокласници в 119-о СОУ са подадени 170 заявления при 100 места. Това съобщи вчера директорът на училището Диян Стаматов. В столицата ще има 10 000 първокласници и места ще има за всички, заяви след парламентарната комисия по образование зам.-министърът на образованието Ваня Кастрева.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

10-Декември-2016

12-Декември-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.