iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ремонтът на покрива на физкултурния салон на 7-мо ОУ щеструва над 16 хил. лв.

Ремонтът на покрива на физкултурния салон на 7-мо ОУ щеструва над 16 хил. лв. 12_1480605515

16 620 лв. ще струва ремонтът на покрива на физкултурния салон на 7-мо ОУ „Георги С. Раковски”. Това съобщи кметът Вяра Церовска в отговор на питане на общинския съветник Милан Миланов по време на редовно заседание на Общинския съвет днес. Средствата са предвидени в направената корекция в поименния списък за капиталовите разходи в общинския бюджет с решение № 252 на ОбС от 20.09. 2016 г. Изготвена е план-сметката и е възложен ремонтът на фирма „Хидроизолтпласт” ЕООД-Перник, уточни кметът.

Физкултурният салон беше затворен от Районната здравна инспекция и близо 400-те деца от учебното заведение нямаха къде да провеждат часовете по физическо.

Сградите на здравната служба в град Батановци и читалището в с. Драгичево пък ще бъдат ремонтирани със средства, отпуснати от Междуведомствената комисия за подпомагане и възстановяване, посочи още кметът Вяра Церовска. Двете сгради пострадаха при земетресението през 2012г., като здравната служба в Батановци е в окаяно състояние.

Церовска уточни, че е проведена обществена поръчка за ремонт на двете сгради и тази седмица предстои да се сключи договор с фирмата-изпълнител.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.