iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Ремонтират 600 държавни и общински детски градини в страната

Ремонтират 600 държавни и общински детски градини в страната 08_1471581240

Над 600 държавни и общински детски градини в страната се ремонтират преди старта на новата учебна година, като в страната има около 2500 училища и 2002 детски градини по данни на НСИ. По груба сметка това означава, че ремонт се извършва в близо всяко осмо звено на системата на предучилищното и училищното образование. От МОН уточниха, че е възможно в справката да има пропуснати школа или градини в ремонт, тъй като по-голямата част от тях са общински и информацията се поддържа от съответните общини.

Основно аварийни и неотложни са ремонтните дейности в държавните училища. Причината е ограничените ресурси на МОН, обясниха от ведомството. От началото на 2016 г. са постъпили заявки за ремонти от 138 държавни училища, финансирани от просветното министерство на стойност над 22 млн. лв. Поради липсва на средства обаче ведомството финансира само частично, поетапно и приоритетно.

По справка от столичното регионално управление ремонти се извършват в 25 общински школа. Сред основните дейности са подобрения на физкултурните салони, класните стаи, тоалетни и др.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.