iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Провеждат Часове по родолюбие в Перник

Провеждат Часове по родолюбие в Перник 02_1456474216

„Час по родолюбие“ се проведе вчера в 9 „а „ клас на ПМГ“ Христо Смирненски“в Перник. От тази седмица часове, в които децата се запознават с българската история се провежда във всички училища в Перник, в различни дни. С проявата се отбелязва една от най-съкровените дати в българската история Денят на българското освобождение- 3 март 1878 г. Събитието е по инициатива и под патронажа на кмета на община Перник Вяра Церовска. Целта е младото поколение да бъде възпитавано с любов в родолюбие, ако искаме да е иновативно, толерантно и позитивно и да има всички онези добродетели, които ни правят достойни граждани на България, смята Вяра Церовска.

Възпитаниците на гимназията, чиито класен ръководител е учителят по история Елена Николова, представиха урок за Санстефанския мирен договор и изработиха табло, посветено на Националния празник.

В коридорите на учебното заведение са поставени и специални табла, които проследяват интересни факти и събития от българската история. Те са изработени от дългогодишния учител по история Роберто Денков.

По повод предстоящия Национален празник всички класове от 8-ми и 9-ти клас ще се включат изработването на табла под мотото „Народен будител”, които ще бъдат оценявани от специална комисия от учители, а най-добрите ще получат почетна грамота от директора на учебното заведение Емилия Грозданова.

„В навечерието на празника – на 2-ри март, възпитаниците на ПМГ „Христо Смирненски” са подготвили и тържествена програма. Водещи на събитието ще са деветокласниците Ивалина Борисова и Цветелин Цекин, а всички гости ще получат интересни подаръци”, разкри директорът Емилия Грозданова.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.