iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Професионалната гимназия по икономика в Перник извоюва успех

Професионалната гимназия по икономика в Перник извоюва успех 05_1463421381

Ученици от клуб Екология и учители разработиха проект „Зелена класна стая” в рамките на Националната кампания „Чиста околна среда – 2016” и обявения от МОСВ и ПУДООС конкурс на тема „Обичам природата и аз участвам”, като проектът е одобрен и ще бъде финансиран със средства в размер на 5000 лв.

Крайната дата за реализиране на предвидените дейности по Кампанията е 30.10.2016 г. Това съобщават от Професионалната гимназия по икономика в Перник.

Учениците предложиха да се продължи с благоустрояването на училищния двор, като изграденият Еко кът, алпинеума, пространството от тревни алеи и бетонов постамент се включат в изграждането на зелена система с условия за учене и отдих на открито. Те предложиха да се създаде „Зелена класна стая” с места за сядане чрез поставянето на дървени седалки върху стъпаловидния постамент, подвижна учебна дъска, екологични пана и оформяне на кът с билки, треви и храсти.

Иновативната класна стая ще бъде място на учениците и учителите, които обичат природата и допринасят за създаването на естетична и здравословна среда за обучение и почивка с цел подобряване качеството на нашия живот.

С осъществяването на предвидените дейности ще се повишава екологична култура на учениците за опазване на околната среда и здравословен начин на живот. Те ще получат система от знания за природните забележителности и културно – историческото наследство в ПП Витоша и населените места в подножието на на планината към община Перник.От училището се надяват чрез проекта да се реализират добри обучителни практики и високи резултати в образователно – възпитателния процес на учениците по природни, обществени науки и икономически дисциплини.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.