iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Предоставиха 10,5 млн. лв. по схемата Училищен плод

Предоставиха 10,5 млн. лв. по схемата Училищен плод 08_1407824045

По схемата „Училищен плод“ за предоставяне на свежи плодове и зеленчуци на учениците за учебната 2014/2015 година са предвидени над 10,5 млн. лева, съобщават от Държавен фонд „Земеделие“.

На дете се полагат плодове и зеленчуци на стойност 27,29 лв. без ДДС. Стойността на порция се запазва на 0,68 лв. без ДДС. Очакванията на ДФЗ са през новата учебна година от схемата да се възползват 352 хиляди деца. Те ще бъдат от всички групи в детските градини, както и ученици от подготвителен до четвърти клас.

Приемът на документи за подпомагане по схемата започва на 15 август и ще продължи до 20 септември. Кандидатите за участие са обособени в три групи - учебни заведения; еднолични търговци, търговски дружества и кооперации, организации на производители на плодове и зеленчуци, както и общини с учебните заведения, които се намират на тяхната територия.

Схемата „Училищен плод” ще се прилага от 15 септември 2014 г. до 31 май 2015 г. в цялата страна. Списъците с одобрените изпълнители ще бъдат публикувани на интернет страницата на ДФЗ до 31 октомври тази година. Те ще трябва да доставят свежите плодове и зеленчуци в детските градини и училищата от 1 ноември 2014 г. до 31 май 2015 г.

За учебната 2014/2015 г. са одобрени следните съпътстващи мерки по схемата: посещения в земеделски стопанства, отглеждане на плодове или зеленчуци от децата, беседи, разпространение на брошури и плакати, създаване на интернет страници и видеоклипове, организиране на празници, игри, викторини, изложби и др.

Източник: econ.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.