iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Предлагат на абитуриентите в Перник да облекат бели тениски на бала

Предлагат на абитуриентите в Перник да облекат бели тениски на бала 03_1425536939

Учениците от Втора Английска Езикова Гимназия „Томас Джеферсън“ – София предлагат на своите връстници от Перник абитуриентските балове в Перник да станат „Панаир на добрината”.

Те са инициатори на благотворителна кампания, чиято цел е абитуриентите да заменят скъпите тоалети в деня на изпращането си от училище с бели тениски и да дарят събраните от това средства на болни от муковисцидоза. Това е най-честото генетично живото-скъсяващо заболяване в света. Поради редица неблагоприятни фактори, средната продължителност на живота на болните от муковисцидоза в България е 13 години. В световен мащаб тази възраст е над 40 години. Децата с това заболяване се подлагат на ежедневни, тежки и скъпоструващи инхалации, рехабилитации и чести болнични престои.

Кампанията „Панаир на добрината“ има за цел не само да събере финансови средства в помощ на болните от муковисцидоза, но и да насочи общественото и институционално внимание към проблемите свързани с това заболяване, като по този начин допринесе за дълготрайни промени в третирането на болестта и качеството на живота на болните в България чрез приемането и прилагането на Европейски стандарт за лечение.

Инициативата стартира през изминалата година, като през 2015 г. е отправена покана за включване в нея към всички средни училища и гимназии в страната.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.