iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Правят проверки в училищата за искане на пари

Правят проверки в училищата за искане на пари 11_1448357068

Финансов одит за всички училища, за които има сигнали, че са събирали неправомерно пари от родители, като такава мярка е предприета в община Бургас, след като майки и татковци сигнализирали, че от училищните настоятелства са им били искани пари за осигуряване на школска охрана, учебни помагала и пособия.

Това става ясно от писмен отговор на образователния министър проф. Тодор Танев на въпрос на депутата от РБ Петър Славов. През втората половина на октомври родители на деца от четири училища са сигнализирали просветния инспекторат в Бургас за неправомерно искани суми. След незабавни разговори с директорите, те обещали, че всички събрани пари от училищното настоятелство ще бъдат върнати на родителите, става ясно още отговора на проф. Танев. Сигнали за незаконно искани средства са подали още майки и татковци от Пловдив, Стара Загора, София, Велико Търново, Дупница и др.

В един от случаите в СОУ „Черноризец Храбър“ в Пловдив, училищното настоятелство е уведомила родителите, че е взето решение за доброволни дарение в размер на 20 лв. Никъде обаче не било упоменато, че помощта трябва да е доброволна, а не задължителна.

Източник: monitor.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.