iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Полиция и инспекторат организират дискусия

Полиция и инспекторат организират дискусия 11_1415190928

Регионалния инспекторат по образованието организират дискусия на тема „Полицията в помощ на подрастващите”, като тя е по повод празника на полицията ОД МВР – Перник.

Инициативата ще се проведе на 6 ноември от 13, 30 ч. в 10- то ОУ „Алеко Константинов” в Перник. Това ще бъде началото на подобни дискусии, които ще се реализирани във всички учебни заведения в областта.

На 7 ноември, на тържествено събрание ще бъдат наградени отличилите се през годината полицейски служители.

8 ноември е патронен празник на полицията, която има за цел, да се грижи за реда, спокойствието, сигурността и спазването на законите в страната Създаването на полицията в България е свързано с приемането на Търновската Конституция, възкачването на престола на княз Александър Батенберг и първия български премиер Тодор Бурмов. Дирекция на полицията се създава през 1925 г. със специален закон. Първият директор е Иван Ковачев.

След приемането на закона от 1925 г. е открита полицейска школа за подготовка на кадри, която по-късно прераства в Държавно полицейско училище. Три години след това започва за излиза и месечното илюстровано списание „Полицай”. Полицията придобива особено силна роля след преврата на 19 май 1934 г. – тогава се засилва прекият контрол от директора върху областните и околийски управления.

На 10 септември 1944 г. с министерско постановление е създадена Народната милиция на мястото на полицията. Законът за нейната дейност обаче е приет чак 1976 г.

Наименованието се сменя отново през 1991 г., когато се приема нов закон за МВР, който е съобразен с европейските норми и отговаря на промените в обществено-икономическите отношения в страната.

По повод празника, ОДМВР – Перник и Регионалния инспекторат по образованието организират дискусия на тема „Полицията в помощ на подрастващите”. Инициативата ще се проведе на 6 ноември 2014 г., от 13, 30 ч. в 10- то ОУ „Алеко Константинов” гр. Перник. Това ще бъде началото на подобни дискусии, които ще се реализирани във всички учебни заведения в областта.

На 7 ноември, на тържествено събрание ще бъдат наградени отличилите се през годината полицейски служители.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.