iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Покривът на училището в село Богданов дол може да се срути от дъждовете

Покривът на училището в село Богданов дол може да се срути от дъждовете 05_1400141573

Покривът на училището в село Богданов дол е паднал. Като причина се изтъква това, че сградата не се стопанисва, съобщи кметът на селото Петър Теофилов на среща в Община Перник.

Следствие от проливните дъждове, които заляха страната тези дни, се е създала реална опасност да се откъснат от покрива керемиди и да убият децата, смята кметът Теофилов. Той спомена, че имало проект за ремонтиране на сградата, но средства за него все още не са отпуснати.

„Пуснал съм заповед, обезопасил съм сградата с лети, но няма резултат, всеки ден децата влизат и си играят там”, каза кметът.

Друг проблем на Богданов дол, който новият кмет сложи на масата, бе относно социалния патронаж. Храната, която се получава за селото се оставя в кметството, но това затруднява трудно подвижните и възрастните хора, които са принудени да изминават километър, за да си вземат полагащото им се. Теофилов предложи фирмата, която доставя храната да минава през къщите на хората. Кметът каза още, че е готов да дава 100 лева на социалния патронаж, само и само да закарват храната директно до хората.

На срещата Петър Теофилов подчерта да се подобри и осветлението в една от махалите на селото.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.