iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пернишката професионална гимназия по облекло и туризъм отново организира изложба

Пернишката професионална гимназия по облекло и туризъм отново организира изложба 06_1465563952

За пореден път пернишката професионална гимназия по облекло и туризъм „СВ.Иван Рилски” представи по изключително атрактивен начин възможностите, които дава не само като обучение, а и като реализация в живота на своите възпитаници, като на ежегодния Празник на професиите бе направена презентацията на ястия, изработени от учениците, подредени в кулинарна изложба, а модното ревю впечатли с модели - дело на възпитаниците на училището. Празникът бе насочен основно към бъдещите деветокласници от община Перник, затова тук присъстваха възпитаници и на други школа от района.

„През новата учебна година ще се реализира прием и ще се възстановят професиите моделиер-технолог и текстилен –техник”, сподели директорът на гимназията Мария Герчева. Ще продължи приемът и по професиите готвач, сладкар, барман и сервитьор Фирмите, с които училището си партнира, са най-големите в областта на шивашката и текстилната промишленост. В момента възпитаниците на гимназията са 346, допълни Герчева.

Представените вчепа професии гарантират работещи места в Перник и доста прилични доходи, увериха мениджърите на фирми-партньори, но и подчертаха, че младите хора трябва да бъдат прецизни и отговорни по време на производствения процес. Възпитаници на училището са търсени за стажове и практики в едни от най-елитните хотели и заведения на нашето Черноморие. Фирма за текстил, позната в Европа и Азия, обеща 6-месечно обучение за дизайнери и моделиери за определен брой зрелостници от професионалната гимназия.

Празника на професиите вчера уважиха началникът на РИО на МОН инж.Ваня Коконова и секретарят на областната администрация Цветана Пиралкова.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.