iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перничанката Кристиана Методиева е победител в младежкия конкурс "Да създаваме заедно европейски проекти"

Перничанката Кристиана Методиева е победител в младежкия конкурс "Да създаваме заедно европейски проекти" 06_1403078594

Перничанката Кристиана Методиева е победител в младежкия конкурс "Да създаваме заедно европейски проекти".

18-годишната възпитаничката на Професионалната гимназия по икономика в
гр. Перник Кристиана Методиева взе приза в регионалното ниво на Конкурса за младежки проект „Да създаваме ЗАЕДНО европейски проекти“.

Инициативата се осъществява от мрежата от 28 информационни центрове, популяризиращи Кохезионната политика на Европейския съюз.

Проектното предложение, с наименование „Развитие на културното наследство на Община Перник, чрез популяризиране на забележителностите в града“, изцяло съответства на Приоритетна ос 5 на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г. и на Инвестиционен приоритет „Съхраняване, опазване, популяризиране и развитие на природното и културното наследство“.

Идеята на младата финанансистка е да се формира един завършен туристически продукт с фокус пернишката крепост „Кракра“, базиран на определени туристически атракции. Това ще доведе до положителен ефект върху интегрираното устойчиво и балансирано развитие на Община Перник и
региона. „Адекватната реализация на неизползваните възможности на културния туризъм и неговото устойчиво развитие, като се отчитат предимствата на многообразието, уникалността и автентичността на ресурсите, ще постигне баланс между развитието на туризма и опазването на историческите забележителности“, аргументира се авторката на проекта.

„Успехът на Криси не е случаен.“, сподели Цеца Драгомирова - ръководител на младежкия европейски клуб, създаден към ПГИ, в който членува единадесетокласничката. Тази година Кристиана е била министър за един ден в Министерство на икономиката. Участвала е в инициативата „Евродепутат за един ден“ в Страсбург, в рамките на спечелена квота. Получила е титлата „млад икономист“ в конкурс за есе, насочен към зелената икономика в рамките на Финансов иновационен лагер. През летните месеци е поканена на стаж в Министерство на икономиката. „Това
е награда за труда й, защото тя е не само инициативна и активна, но и отговорен млад човек“, не спира да се гордее Драгомирова с възпитаницата си.

Наградата електронен четец и почетна грамота, бе връчена от Елена Цолова – управител на Областния информационен център – Перник. „Успехът е на страната на тези, които се трудят.“, подчерта Цолова.
Екипът на ОИЦ - Перник пожела на Криси победа и в националния кръг на Конкурса, където нейното предложение ще се състезава с останалите 26 регионални проекта.

Областният информационен център - Перник, като част от мрежата на 28-те информационни центрове, е създаден по Проект на Община Перник и финансиран по Договор BG161РО002-3.3.02-00026-С0001 от Оперативна програма „Техническа помощ", съфинансира на от Европейския съюз чрез
Европейския фонд за регионално развитие.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.