iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Отпускат пари за нови учебници до 7 клас

Отпускат пари за нови учебници до 7 клас 04_1430200723

Предстои да бъдат отпуснати 20 млн. лв. за покриване на нуждите за закупуване на нови учебници и учебни помагала за деца и ученици в общинските детски градини и училищата до 7-ми клас. Това ще стане с преразпределение на бюджета на Министерството на образованието и науката за 2015 г., става ясно от проект на постановление, което правителството ще разгледа в навечерието на 24 май.

Средствата ще са за сметка на намаление на утвърдените разходи по "Политика в областта на всеобхватно, достъпно и качествено образование и обучение в предучилищно възпитание и подготовка и училищно образование", пише в проекта на постановление. Средствата ще бъдат отпуснати на общините.

Изготвеното разпределение на финансовия ресурс е съобразено с постъпилата в МОН информация от Центъра за информационно осигуряване на образованието за броя на децата по възраст и учениците по класове, области и общини след последната актуализация, която е извършена през месец февруари 2015 г., става ясно от Доклада към Постановлението, изготвен от министър Тодор Танев.

Източник: novinar.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

20-Юли-2016

19-Юли-2016

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.