iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Отбелязаха 110-годишнината на ОУ Св.Иван Рилски

Отбелязаха 110-годишнината на ОУ Св.Иван Рилски 10_1381430787

С грандиозен спектакъл ОУ “ Св. Иван Рилски”  отбеляза своята 110 годишнина. Много музика песни и танци съпътстваше празничния ден. Специални гости на проявата бяха кметът на град Перник Росица Янакиева, директорът на Дирекция „Организация и координация „ към МОН  Лазар Додев, зам.-областният управител Галина Никодимова, на-
чалникът на РИО Перник Ваня Коконова, Адрианополският епископ Евлогий, председателят на учителския синдикат към КНСБ Венета Миланова, зам. председателят на ОбС Милан Миланов, преподаватели, директори на училища и детски градини, бивши и настоящи ученици и други.

„ОУ „Св. Иван Рилски” е едно училище, в което се подготвят чудесни кадри, които имат възможност да участват в състезанието за продължаване на образованието и разбира се за реализация. Това училище е свързано вероятно с всяко едно семейство в Перник. Гордеем се с това не само, че е на 110 години, не само заради това, че носи името Св. Иван Рилски, а най-вече заради това, че ръководството на училището дава възможност за едно съвременно образование”. С тези думи се обърна към празнуващите кметът Росица Янакиева. От своя страна пък ръководството на учебното заведение благодари на община Перник за подкрепата през всичките тези години.
Много здраве и успехи в бъдеще пожела в приветственото си слово и директорът на ОУ „Св. Иван Рилски” Бойко Свиленов. Той връчи почетни отличия на неговия заместник Елза Драгомирова, главния учител Катя Сабадошева и възпитаничката на школото Екатерина Хаджиева за показани отлични резултати на национални олимпиади.

Бойко Свиленов пък бе изненадан от неговия колектив, който също му
връчи почетно отличие за отлично управление. Адрианополският епископ Евлогий също поздрави празнуващите и им пожела Св. Иван Рилски да ги пази и закриля.

ОУ „Св Иван Рилски” е открито през далечната 1903г., за да образова миньорските деца, днес в учебното заведение се обучават над 1000 деца, а само по себе си то е най-голямото училище в област Перник.
Дървените чинове и дъски са заменени със съвременно училищно обзавеждане и интерактивна техника, запазен е само стремежът училището да предоставя най-доброто образование за нашите деца.
Годините минават, превратностите на времето оставят своя отпечатък върху учебното заведение, но то неотменно продължава да налага воеобразен еталон за възпитание и обучение.

Доказателство за това са всички студенти, лекари, учители, научни работници, доказани професионалисти получили подготовката за живота си в ОУ “Св. Иван Рилски”. Не са за пренебрегване успехите и постиженията на настоящите възпитаници. В рамките на програмата имаше изпълнения на Духовната семинария „Св. Иван Рилски”. Освен това гостите, учителите, учениците и родителите  имаха възможността да се насладят и на уникалния спектакъл на трупата на Нешка Робева „Нешънъл арт”.

в-к Съперник

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

11-Март-2016

10-Март-2016

12-Март-2015

11-Март-2015

12-Март-2014

11-Март-2014

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com