iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


От рак умря кучето, което е открило трупа на Мирослава от Перник

От рак умря кучето, което е открило трупа на Мирослава от Перник 09_1442651488

Умря кучето, което помогна да бъде разкрито убийството на Мирослава от Перник, Гаро, като немската овчарка е била приспана преди дни дни след тежка операция, разказва пред “България днес” водачът на Гаро Иван Тушев.

Кучето се разболяло от рак и се наложило да му бъде изваден далакът. По-късно обаче метастазите се прехвърлили на черния дроб и ветеринарите на успели да помогнат. “Болестта му се разви, както при хората. Бърза и смъртоносна”, тъжен е Тушев, който девет години бил неразделен с Гаро.

Немската овчарка се прочу през 2012 г., когато надуши тялото на изчезналата Мирослава Николова от Перник. То било заровено на тридесетина сантиметра под земята и още толкова снежна покривка. С “професионализма” си Гаро заслужи похвала от премиера Бойко Борисов, който посъветва тогавашния вътрешен министър Цветан Цветанов да награди кучето с “три-четири телешки пържолки”.

Гаро обаче не доживя за получи наградата. Водачът му пък, който до това лято бе единственият щатен планински спасител в Дупница, бе съкратен.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.