iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

От днес се подават заявления за матурите

От днес се подават заявления за матурите

От днес до 21 март учениците, които ще завършат средното си образование и ще се явяват през майската сесия на държавни зрелостни изпити (ДЗИ), трябва да подадат заявления за допускане до изпити. Тези заявления ще се подават в училищата, където се обучават бъдещите абитуриенти.
Първият държавен зрелостен изпит е задължителен за всички - по български език и литература и ще се проведе на 21 май 2014 г. Вторият задължителен изпит по избран от ученика предмет е на 23 май 2014 г.
В заявлението се посочва както желанието за допускане до задължителния изпит по български език и литература, така и видът на втория задължителен изпит, който е по избор между предметите чужд език (английски, френски, немски, испански, италиански, руски); математика; физика и астрономия; биология и здравно образование; химия и опазване на околната среда; история и цивилизация; география и икономика; предметен цикъл „Философия". Освен на задължителните два изпита, зрелостниците могат да се явят и на ДЗИ по желан от тях предмет, което също се отбелязва в заявлението. Третата матура, която е по желание, ще е от 27 май 2014 г. до 5 юни 2014 г. Датите за конкретните предмети ще бъдат определени по-късно, за да се види колко ученици са заявили желание за явяване на трети изпит.

Източник: mon.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

На тази дата в миналото

28-Юни-2016

29-Юни-2015

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.

ipernik com