iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


От днес откриват Детска полицейска академия в Перник

Детска полицейска академия в Перник

От днес стартира инициативата на ОД на МВР - Детска полицейска академия под надслов: “Училище за живота”. Откриването ще започне от 11:30 часа пред Районен младежки дом в кв. "Мошино" и ще бъде под патронажа на кмета на кметство Изток – г-н Ивайло Иванов.
Участниците ще се обучават в пет различни модула - Ролята на полицията и нейната структура, Безопасност, Законът, Пожарна безопасност и защита на населението и Първа долекарска помощ. Инициативата ще се провежда в рамките на една учебна година и ще завърши през месец юни 2013 г. с дипломи на участниците в нея.
До момента в академията участват 15 доброволци - ученици от 4 клас  на 11 ОУ “Елин Пелин” и  6 клас на 10 ОУ “Ал. Константинов”, като се предвижда детски полицейски академии да заработят и в общините Брезник и Радомир
Целта на обучението им е да изпитват радост от това да помагаш и да бъдеш полезен, да изпитваш удоволствие от работа в екип, да познават, уважават и спазват законите, да отстояват правата си и да зачитат правата на другите, да имат доверие в институциите, да се занимават с полезни и интересни за самите тях неща.
 
Източник: ОД на МВР - Перник

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.