iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Loading

Обучават ученици в навечерието на Деня на град Перник

Обучават ученици в навечерието на Деня на град Перник 10_1444381756

„Стъпки в миналото по долината на река Струма”. Това е темата на пътуващата лектория, в която ще се включат пернишки ученици, като интересната проява се организира в навечерието на Деня на град Перник, кметство „Изток” и Младежки дом – Мошино, в партньорство с основните училища на квартала.

На 14 октомври учениците ще надникнат в историята на родния си край, пътувайки по протежението на река Струма до уникалните стенописи на Земенския манастир „Св. Йоан Богослов”. Лекторията е посветена на Деня на град Перник – 19 октомври и е съвместна инициатива с РИМ – Перник.

Ден преди това на 13 октомври в камерна зала на РМД – Мошино ученици от X ОУ ”Алеко Константинов” ще видят филма „Перник в началото на 20 век”. Заедно с експерта от Регионалния исторически музей те ще могат да проследят важни събития от миналото на града.

Традиционният футболен турнир „За купата на Кмета на кметство „Изток” ще участват деца от втори до четвърти клас. Надпреварата ще бъде на 15 октомври от 14.00ч. на спортната площадка в кв. Мошино,бл. 2А.

Отборите на основните училища ще премерят умения и сили, подкрепяни от мажоретки, родители, учители, граждани. За всички любители на футбола предстоят много емоции и вълнения, а спортистите и победителите ги очакват много награди.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.