iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Няма да се закриват паралелки през тази година

Няма да се закриват паралелки през тази година 07_1406030070

Свободните места за седмокласници в училищата в Перник след третия етап на класиране са 42.

През тази година няма да има закриване на паралелки, съобщи шефът на Регионалния инспекторат по образование Ваня Коконова. Попълването на незаетите места става на място в съответните учебни заведения до 28 юли.

Според справката, която обяви Инспекторатът, няма да се закриват паралелки, но най-много свободни и незаети места има в Професионалната гимназия по техника и строителство „Арх. Йордан Миланов” за специалностите „Строителство и архитектура – 11 и „Интериорен дизайн” – 7. По 9 свободни места има и в Технологичната професионална гимназия „Мария Кюри” , специалност „Металургия на черните метали” и в Професионалната гимназия по облекло и туризъм „Св. Иван Рилски”, специалност „Организация на хотелиерството”.

Останалите незаети места са по едно в Гимназията с преподаване на чужди езици „Симеон Радев” в паралелките – английски и немски език, френски и английски език и френски и испански език. Едно незаето място има и в Средно общообразователно училище „Св. Св. Кирил и Методий” в Радомир, специалност „Математика и информатика”. За специалността „Финансист” в Професионалната гимназия по икономика също има едно незаето място. Един е шансът и за специалността „Кетъринг” в ПГОТ „Св. Иван Рилски”.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.