iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Новата учебна година ще започне нормално в Радомир

Новата учебна година ще започне нормално в Радомир 09_1442048948

Община Радомир е приключила с всички планирани ремонти и новата учебна година ще започне нормално. Това стана ясно на последното заседание на Общинския съвет.

С капиталови разходи на общината са извършени ремонти на кухнята и столовата в НУ „Хр. Ботев“ с. Гълъбник, основен ремонт на общежитието на НУ „Хр. Ботев“ с. Гълъбник, на физкултурния салон в ОУ „Хр. Смирненски“ в Радомир, вертикална планировка на училищния двор на НУ „Арх. Зиновий“ в Радомир и благоустрояване на пространствата около ЦДГ „Слънце“, ЦДГ „8-ми март“ и ОДЗ „Радомирче“ в града.

За СОУ „Хр. Ботев“ в с. Дрен са закупени ученически столове, маси, бюра и бели дъски за подмяна на обзавеждането на една класна стая и компютърния кабинет. В ОУ „Иван Вазов“ в с. Извор през лятото е извършен ремонт на ВиК-инсталацията в медицинския кабинет. В двора на ОДЗ „Радомирче“ бе монтирано детско съоръжение след спечелен проект по Национална кампания „Чиста околна среда“, а кабинет в ТПГ „Н. Й. Вапцаров“ е ремонтиран от „Електрик“ АД за съвместни дейности при обучението на учениците. Освен това са извършени и ремонти със средства от бюджетите на училищата в ОУ „Хр. Ботев“ в с. Гълъбник, ОУ „Хр. Смирненски“, НУ „Арх. Зиновий“ и СОУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

На последната сесия на Общинския съвет /ОбС/ бе одобрено предложението на конкурсната комисия за избор на управител на „Медицински център – Радомир“. Сред присъстващите в залата бе и новият управител д-р Димитър Николов. Той е неврохирург и има повече от 20 години трудов стаж.

Д-р Николов обяви, че има амбиции радомирци да имат рентген, лекарска консултативна комисия /ЛКК/, да има посещения на тесни специалисти – негови колеги от ВМА и др. Съветниците приеха още докладна записка за финансовото състояние и дейността на „Медицински център – Радомир“ за първата половина на 2015 година.

ОбС реши автобусите по маршрута София – Кюстендил да спират на спирка „Младежки дом“. Кметът Алексиев поясни, че има за цел в новото маршрутно разписание спирките в Радомир да бъдат три.

Одобрена бе и докладна записка за кандидатстване на общината с проектно предложение за безвъзмездна финансова помощ по проект ОП „Развитие на човешките ресурси“ с работно заглавие „Възможност за обучение на младежи до 29 години на територията на община Радомир и община Трън“. Проектът цели да активира и интегрира младежи, които не са заети нито с образование и обучение, нито работят. Дейностите по проекта ще улеснят прехода от образование към заетост на младежите с неуспешна реализация на пазара на труда.

Към дневния ред бе добавена и допълнителна точка от кмета Пламен Алексиев. Той обясни, че е постъпило искане от детско-юношеските футболни клубове в общината за допълнителни средства на обща стойност 3 500 лв. Стана ясно, че тези пари са им необходими за успешното стартиране на футболната година. Футболните клубове са 7 на брой и всеки от тях ще получи по 500 лв.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.