iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Национален кръг на многоезично състезание се проведе в Перник

СОУ „Д-р Петър Берон”- Перник

 Национален кръг на многоезичното състезание по английски, испански, италиански, немски, руски и френски език се проведе в Перник вчера, съобщи началникът на Регионален инспекторат по образованието - Перник Ваня Коконова.

Перник е определен за домакин на националния кръг състезанието със Заповед РД 09-1507/20.10.2011 г. на Министъра на образованието, младежта и науката за организирането и провеждането на ученически олимпиади и национални състезания за учебната 2010/2011 година и Регламента на многоезичното състезание .

Състезанието е за всички ученици, изучаващи съответните чужди езици и се провежда върху три основни компетентности – слушане и четене с разбиране на втория изучаван чужд език и създаване на текст на първия изучаван чужд език. Състезанието се провежда в една възрастова група за ученици от Х и ХІ клас.

Със заповед на началника на Регионален инспекторат по образованието - Перник за училище-домакин е определено СОУ „Д-р Петър Берон”. Старши експертът по чеждоезиково обучение в РИО – Перник Гергана Сергиева и ръководството на училището създадоха отлична организация и представиха Перник като изряден домакин.

По време на състезанието е упражнен контрол  и от представители на МОМН.

За провеждане на състезанието бяха определени двадесет и осем квестори от СОУ „Д-р Петър Берон” град Перник, ГПЧЕ „Симеон Радев” Перник, ХІІ ОУ „Васил Левски” град Перник, VІ СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” град Перник и ХІ ОУ „Елин Пелин” град Перник, както и единадесет четци, учители по английски, немски, руски, френски и испански език от ГПЧЕ „Симеон Радев” Перник и СОУ „Д-р Петър Берон” град Перник.

Многоезичното състезание се проведе на 27.02.2011 г. от 10.00 часа и беше с продължителност 2.5 астрономически часа.

Общият брой на явилите се участници беше 110 ученици от София-град, София-област, Перник, Варна, Бургас, Ямбол, Стара Загора, Кърджали, Хасково, Етрополе, Благоевград, Плевен, Русе, Враца, Велико Търново, Ловеч, Габрово и Силистра.

Резултатите ще бъдат готови до две седмици.

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.